Saltar apartados

Carolina Doménech Belda

ÀREA D'ARQUEOLOGIA

PROFESSORA TITULAR D'UNIVERSITAT

 

Professora Titular de l'Àrea d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant i membre de l'Institut d'Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric. Màster en Estudis Euroàrabs per la Universitat d'Alacant i Diplomada en Egipci Jeroglífic per la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València. Ha participat en diversos projectes d'investigació i en l'actualitat en codirigeix un que analitza la relació entre la cultura material i els espais construïts a la llum de l'arqueologia en l'Edat mitjana. Ha coordinat el Màster en Arqueologia i Gestió Integral del Patrimoni de la Universitat d'Alacant entre 2012 i 2016.

Ha desenvolupat diverses línies d'investigació referides principalment a la Numismàtica i a l'Arqueologia Postclàssica. És especialista en Numismàtica medieval, i fonamentalment en moneda islàmica, temàtica sobre la qual ha desenvolupat la major part de la seua tasca investigadora. Les seues principals línies d'investigació se centren en l'estudi del procés d'islamització a través dels registres monetaris, l'evolució dels sistemes monetaris i els models de circulació en els diferents governs islàmics en al-Andalus. Una altra línia no menys important ha sigut la dedicada a la Numismàtica no andalusina, en què destaquen els estudis sobre la moneda fatimita i el paper que tinguè la moneda forana en l'economia monetària de al-Andalus. Ha realitzat una important tasca d'estudi i anàlisi de troballes numismàtiques, revisió de troballes antigues i monedes procedents de contextos arqueològics, aspecte aquest últim, el de l'estudi de monedes contextualitzades arqueològicament, al qual ha dedicat gran part de la investigació en els últims anys.

 Enllaços:

 https://alicante.academia.edu/CarolinaDom%C3%A9nech

http://rua.ua.es/dspace/simple-search?query=carolina+Dom%C3%A9nech&submit=Ir

 

INVESTIGACIÓ

DOCÈNCIA 2018-19

 Grau:
 Màster Universitari en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni:
Inventari i catalogació(39807)Inventari i catalogació(39807)

Departament de Prehistòria, Arqueologia, Hist. Antiga, Fil. Grega i Fil. Llatina


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3663

Fax: (+34) 96 590 3823

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464