Saltar apartados

Proyecto "Análisis de la arquitectura fenicio-púnica de Menorca"

Ha conclòs la fase de treball de camp del projecte "Anàlisi de la arquitectura fenici-púnica de Menorca" que ha sigut dirigida per Fernando Prados Martínez, professor de l'Àrea d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant. Les labors de fotogrametria i estudi paramental s'han desenvolupat durant el passat mes d'agost. Durant els pròxims mesos es durà a terme el processament de la informació gràfica obtinguda i el registre de la documentació ja en el Departament.

En aquesta primera campanya els treballs s'han centrat en l'estudi de les estructures defensives del període "postalayótic" de cara a la caracterització de diversos elements corresponents a la fortificació de diversos enclavaments insulars durant la II Guerra Púnica, a la fi del s. III a. de C. Han sigut objecte d'anàlisi les defenses dels poblats de Trepucó, Torrellafuda, Talatí de Dalt, Torralba i Sota na Caçana.

Un primer avanç dels resultats obtinguts es presentarà la setmana vinent en les VI Jornades d'Arqueologia dels Illes Balears que se celebraran a Formentera entre els dies 26 i 28 de setembre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Departament de Prehistòria, Arqueologia, Hist. Antiga, Fil. Grega i Fil. Llatina


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3663

Fax: (+34) 96 590 3823

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464