Saltar apartados

Presentació

El Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina es va constituir l'any 1986 a partir de la unió de les respectives àrees de Coneixement, que en aquell moment formaven departaments independents, per a complir el que es disposa en la Llei de Reforma Universitària.

Des de llavors, el Departament ha aglutinat els ensenyaments corresponents al Món Antic, encara que les activitats d'algunes àrees van més enllà d'aquest marc estricte. És el cas de l'Arqueologia, que inclou les etapes històriques postclàssiques, o de la Filologia Llatina, que orienta part de la docència i investigació d'aquesta a l'estudi dels textos medievals i humanístics.

El Departament imparteix docència en les llicenciatures d'Història, Humanitats, Filologia i Turisme, i des del curs acadèmic 2007-08, la docència del Màster Universitari en Arqueologia Professional i  Gestió Integral del Patrimoni.

Els professors del Departament també desenvolupen  projectes d'investigació amb càrrec a diversos organismes públics i privats, que tenen com a fi la millora de la docència i el progrés de la investigació en les seues respectives àrees. Així mateix, han format diversos grups d'investigació en funció de les seues afinitats científiques i dels projectes que desenvolupen.

El Departament compta amb laboratoris propis i manté una biblioteca especialitzada, que depèn de la biblioteca de la Facultat de Filosofia i Lletres i del Servei d'Informació Bibliogràfica i Documentació (Sibid), i la revista científica, Lucentum.

Departament de Prehistòria, Arqueologia, Hist. Antiga, Fil. Grega i Fil. Llatina


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3663

Fax: (+34) 96 590 3823

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464