Saltar apartados

cudimha

La Ua participa en el projete CUDIMHA: Curriculum Development: An Innovative Master in History and Archaeology

La Universitat d'Alacant, a través de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals -OGPI- i el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina participa en el projecte CUDIMHA -Curriculum Development: An Innovative Master in History and Archaeology-, finançat per la Unió Europea a través del Programa Erasmus . Aquest projecte abordarà en els pròxims tres anys el disseny d'un màster relacionat amb la divulgació i gestió del patrimoni històric i arqueològic a Tunísia. En aquest projecte participen diferents universitats tunecinas (Cartago, SFAX, Gabès i Monastir) en les quals s'implantarà el màster durant el curs acadèmic 2020/2021, així com universitats i institucions europees (Universitat de Molisse, Universitat Internacional de Roma, FORMIT -Itàlia-, Masaryk University -República Txeca- i Universitat d'Alacant -Espanya-). Aquest projecte de cooperació internacional naix de l'interès i de la necessitat de Tunísia de formar professionals capaços de valorizar i divulgar els rics recursos patrimonials del pais.

La Universitat d'Alacant participarà en diferents tasques, entre les quals cal destacar l'anàlisi preliminar del potencial que ofereix el patrimoni històric i arqueològic de Tunísia, així com la seua ocupació com a base fonamental per al desenvolupament dels continguts del futur màster. Per a aquesta labor resulta d'especial importància l'experiència acumulada per la Universitat d'Alacant a través del Màster Universitari en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni i del Màster en Patrimoni Virtual, títols coordinats per professors del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina.

 

La primera reunió del projecte va tenir lloc en la Universitat de Monastir (Tunísia) els dies 5-7 de febrer. En aquesta reunió, el representant de la Universitat d'Alacant, el professor Gabriel García Atiénzar, coordinador del Màster en Arqueologia de la UA, va realitzar una primera valoració de l'anàlisi inicial que servirà per a asseure les bases d'aquest títol. Aquesta primera tasca tractarà de recaptar diferents tipus de dades entre les institucions tunecinas participants a través d'una enquesta dissenyada en col·laboració entre l'OGIP (Roberto Escarré i Olga Bloshchinsk) i membres del Departament (Jaime Molina i Gabriel García). Una vegada analitzats les dades, començaran a concretar-se els continguts i competències del títol, tasca que es desenvoluparà en una pròxima reunió a celebrar en Brno (Rep. Checa) el pròxim mes d'abril i en la qual la UA estarà representada pel professor Ignasi Grau Mira.

 

Departament de Prehistòria, Arqueologia, Hist. Antiga, Fil. Grega i Fil. Llatina


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3663

Fax: (+34) 96 590 3823

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464